کتاب ویژه والدین
 
 
کتاب تربیت بدون قشقرق 
با خواندن این کتاب پی می بریم که  :
در جست‌وجوی چرایی بودن، معنایش این نیست که هر بار موقعیتی تربیتی پیش می‌آید، باید از کودکمان بپرسیم «چرا این کار رو کردی»، چون واقعیت این است که اغلب اوقات این پرسش بیشتر از آنکه نشان‌دهنده‌ی کنجکاوی ما باشد نشان‌دهنده‌ی قضاوت و عدم پذیرش از سوی ماست. به‌علاوه بچه‌ها، مخصوصاً کوچک‌ترها، گاهی اصلاً نمی‌دانند چرا ناراحتند یا چرا فلان کار را کرده‌اند. بینش شخصی و آگاهی آنها از اهداف و انگیزه‌های خودشان هنوز خیلی پرورش‌یافته نیست. 
به همین علت توصیه‌ی ما این نیست که درباره‌ی چرایی رفتار از کودک بپرسید، بلکه پیشنهاد می‌کنیم خودتان در جست‌وجوی چرایی باشید. یعنی سؤال «چرا؟» را در ذهن خودتان مطرح کنید، اجازه بدهید کنجکاوی‌تان محرکتان شود و فکر کنید رفتار فرزندتان در آن موقعیت خاص از کجا سرچشمه گرفته است.
 
 
کتابی که آرزو می‌کنید والدینتان خوانده بودند
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:
اینکه ما درباره‌ی خودمان چه احساسی داریم و تا چه حد مسئولیت نحوه‌ی واکنش نشان دادن به فرزندمان را می‌پذیریم، جنبه‌های اصلی فرزندپروری‌اند که اغلب نادیده گرفته می‌شوند، زیرا تمرکز روی کودکان و رفتارهای آن‌ها بسیار راحت‌تر است تا بررسی اینکه آن‌ها چطور بر ما تأثیر می‌گذارند و ما نیز به‌ نوبه‌ی خود چگونه روی آن‌ها تأثیر می‌گذاریم.
فقط نحوه‌ی واکنش ما به فرزندان نیست که ویژگی‌های شخصیتی و شخصیت آن‌ها را شکل می‌دهد، بلکه آنچه آن‌ها در محیط زندگی‌شان می‌بینند و احساس می‌کنند نیز دخیل است.
 
 
 
 
والد گرامی
نقش خانواده و خصوصاً مادر در نونهالان و پدر در نوجوانان بسیار حساس و بااهمیت است و اگر فرزندان در دامن پرمهر مادران وحمایت عاطفی پدران متعهد به‌طور شایسته و با آموزش صحیح تربیت شده و به مدارس فرستاده شوند، تعامل خانه و مدرسه راحت انجام خواهد گرفت. همان‌طورکه می‌دانید همزیستی فرزند با پدران و مادران سمی، آن‌ها را دچار آسیب‌های روحی- روانی، بحران هویتی، گم‌گشتگی عاطفی، نارضایتی از زندگی، اشتباهات بزرگ و شکست‌های پی‌درپی خواهد کرد و درنهایت منجر به عدم اعتماد به‌ نفس فرزند خواهد شد.
لذا چهار کتاب زیر جهت راهنمایی و کمک به پدر و مادرانی که ناخودآگاه به سلامت فرزندانشان آسیب می‌رسانند، معرفی شده‌است.
 
خواهشمندم کتاب ها را تهیه و از نکات بسیار ارزنده آن استفاده نمایید:
 
۱- والدین سمی                                       
 
  ۲- مشکل گشای والدین                       
 
 
۳- باج‌گیری عاطفی                              
 
 
۴- مادرانی که نمی‌توانند عشق بورزند   
 
 
 
 
 
 
 
نام کتاب : کتاب های نارنجی
داستان های تخیلی
-گروه سنی : ب و ج (7 تا 11 سال)
از کتاب های معرفی شده در کتاب های رشد آموزش و پرورش
این سری از کتاب ها در کتابخانه مدرسه موجود می باشد که دانش آموزان عزیز می توانند برای مطالعه به امانت بگیرند.
 
 
 
 
 
نام کتاب : به بچه ها گفتن از بچه ها شنیدن
نام نویسنده : آدل فابر- الین مازلیش
 
«به بچه‌ها گفتن، از بچه‌ها شنیدن ۲» کتابی است که والدین می‌آموزند در خانه و مدرسه چگونه با کودکان سخن بگویند.
در این کتاب روش‌های متعددی پیشنهاد شده است که کودکان را تشویق می‌کند تا بدانند کیستند و چه کسی می‌توانند باشند.
آدل فابر و الین مازلیش می‌گویند:
باید به آموزگار اول و همیشگی کودک (پدر و مادر) توجه داد که آنچه بین صبح تاظهر در مدرسه اتفاق می‌افتد، بر آنچه قبل و بعد از آن ساعت رخ می‌دهد عمیقا اثر می‌گذارد. خوب یا بد بودن آموزگار و پدر و مادر مساله‌ی مهمی نیست، نکته‌ی اساسی این‌جاست که اگر هر دو طرف برای نشان دادن حسن نیت و کمک به کودک وسیله‌ی لازم را نداشته باشند، در این میان کودک بازنده است.
پدران و مادران و آموزگاران باید دست به دست هم بدهند و با یکدیگر همکاری کنند. هر دو طرف باید تفاوت میان واژه‌هایی را که باعث تضعیف یا تقویت روحیه می‌شود، تفاوت میان واژه‌هایی که سبب برخورد یا همکاری می‌شود، واژه‌هایی که حضور ذهن کودک را مختل می‌کند و نیروی تفکر او را ناممکن می‌سازد، و واژه‌هایی که علاقه‌ی طبیعی او را به یادگیری برمی‌انگیزد، بدانند.خواندن این کتاب مفید به شما والدین عزیز پیشنهاد می شود.
 
 
 
 
نام کتاب : سفر
نام نویسنده : ورونیکا سالیناس
کتاب تصویری «سفر» با یک جمله‌ تکان‌دهنده آغاز می‌شود: «شاید مجبور شوی جایی را که در آن زندگی می‌کنی، ترک کنی.» این جمله، همان ابتدای کتاب خواننده را در فکر فرو می‌برد و ذهن کودک را درگیر می‌کند که اگر قرار باشد محیطِ آشنای همیشگی را ترک کند، چه می‌شود؟

کتاب تصویری «سفر» نه تنها برای مخاطب کودک، بلکه برای مخاطب بزرگسال هم این فرصت را فراهم می‌کند تا با فلسفی‌ترین و عمیق‌ترین پرسش زندگی رو به رو شود: «من کی‌ام؟» و با ساده‌ترین موقعیت‌ها و دیالوگ‌هایی که در طول داستان شکل می‌گیرد، ذهن بازیچه‌ سوال‌های متفاوتی می‌شود و خواننده هم‌پای شخصیتِ داستان از خودش می‌پرسد هویت‌اش را چه چیزی شکل داده است؟ زبانی که با آن صحبت می‌کند؟ محیطی که در آن زندگی می‌کند؟ ظاهری که دارد؟

کتاب تصویری «سفر» برای کودکان بالای سه سال مناسب است.

 
 
 
قدرت عادت:
خصوصیات مشترک تمامی انسان‌های موفق، پرورش عادت‌های خوب و تعهد به انجام آن‌ها است.
قبل از هر چیز باید تصمیم بگیرید که ایجاد چه عادتی شما را بیشتر به موفقیت و اهدافتان نزدیک می‌کند. البته برخی عادت‌ها که من به آن عادت‌های فوری می‌گویم از این قضیه مستثنی هستند.  عادت‌های فوری آن‌هایی هستند که شما به واسطه رویدادن اتفاق یا شرایط خاصی مجبور به ایجاد آن در خودتان هستید، مثلاً شرایط کاریتان ایجاب کرده است که برای مدتی شب‌کار باشید. این یک عادت فوری است و اگر تصمیم به ادامه کارتان دارید باید سریعا آن را در خود ایجاد کنید.
اما به طور کلی من در حال حاضر در مورد عادت‌هایی صحبت می‌کنم که وجود آن‌ها شما را در مسیر درست، برای رسیدن به اهدافتان قرار می‌دهند. تعداد این عادت‌ها زیاد است و شما نمی‌توانید همه آن‌ها را همزمان در خودتان ایجاد کنید. بنابراین باید آن‌ها را دسته بندی کنید و با برنامه‌ریزی سراغ‌شان بروید.
 
 
 
 
 
 
مجموعه کتاب های احسان و عرفان
بسته ی مهارتی توسعه ی سواد خواندن
این کتاب، مجموعه داستان‌های دو دوست به نام‌های احسان و عرفان است.
دختران گل این مجموعه کتاب در کتابخامه آموزشگاه موجود می باشد .برای دریافت کتاب به سرکار خانم ترابی مراجعه نمایید.
 
 
 
 
یکی از مهم‌ترین مباحثی که در حوزه رشد و توسعه فردی وجود دارد، آزادی و انتخاب است. بسیاری از موفقیت‌ها و شکست‌هایی که برای انسان به وجود می‌آید از انتخاب‌ها و رفتارهای خود او سرچشمه می‌گیرد. کتاب تئوری انتخاب تلاش می‌کند که ما را با اهمیت مسئله انتخاب آشنا کند و به ما یاد بدهد که برای رسیدن به موفقیت باید خیلی مراقب افکار، تصمیم‌ها و انتخاب‌های خودمان باشیم. پیشنهاد می‌کنیم شما هم با آموزه‌ها و درس‌های این کتاب آشنا شوید و مسئولیت‌پذیری را چاشنی زندگی خود کنید
گلسر در این کتاب توضیح می‏دهد که اگر ما رفتارهای مؤثر و مسئولانه ‏ای انتخاب کنیم، یعنی یاد بگیریم هم نیازهای خود را به خوبی برآورده کنیم و هم مانع برآوردن نیازهای دیگران نشویم؛ خشنود، کامیاب، شاداب و باطراوت خواهیم بود و همواره زندگی را به دلخواه خودمان به پیش خواهیم برد.
 
 
با سلام و احترام 
قابل توجه والدین گرامی، در این هفته به جای معرفی کتاب جدید، قسمت هایی از کتاب * زندگی خود را دوباره بیافرینید * جهت تامل و تفکر بیشتر خدمت شما عزیزان ارسال می گردد.
کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید درباره چه موضوعی است؟
در این کتاب با ردپای گذشته، تربیت والدین و مشکلات عمیقی که از کودکی در ناخودآگاهمان نقش بسته است روبرو می‌شویم. کتاب زندگی خود را از نو بیافرینید با روش خودشناسی به ما کمک می‌کند ریشه مشکلات رفتاری را پیدا کرده و آن‌ها را به طور اساسی تغییر دهیم.
آیا می‌توان با کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید به خودشناسی رسید؟
انسان به طور ناخودآگاه از الگوهای رفتاری تکرار شونده‌ای در زندگی استفاده می‌کند. رفتارها، تصمیمات و عملکردهای نادرستی که خودش به آن‌ها آگاه نیست. کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید بر پایه خودشناسی عمیق و نوین نوشته شده است و شما را به شناختی کاملاً دقیق از خودتان می‌رساند.
دو تن از روانشناسان برجسته آمریکایی، دکتر جفر یانگ و دکتر جانت اس. کلوسکو، از اصول موفقیت آمیز شناخت درمانی استفاده می‌کنند تا به شما کمک کنند بدون کمک دارو یا درمان سنتی طولانی مدت، الگوهای افکار منفی را بشناسید و تغییر دهید.
در کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، به خوانندگان نشان داده می‌شود که چگونه خود را از دام الگوهای منفی زندگی رها کنند.آن‌ها از چندین تکنیک مختلف از جمله تجربی (ارتباط با کودک درون‌تان) تا شناختی (نوشتن یک “پرونده” علیه تله زندگی شما) و رفتاری (تشخیص رفتارهای خاصی که باید تغییر کنند) استفاده می‌کنند. کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید یک رویکرد جامع برای تغییر رفتار است. این کتاب می‌تواند به افراد کمک کند تا با توقف چرخه خود تخریبی، زندگی خود را تغییر دهند.
کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، تعدادی «تله زندگی» یا طرحواره  را بیان می‌کند:
تله ترک شدن (لطفاً مرا تنها نگذار)
تله سوء‌ظن (نمی‌توانم به تو اعتماد کنم)
تله محرومیت عاطفی (هرگز به محبتی که می‌خواهم نمی‌رسم)
تله طرد اجتماعی (من با دیگران سازگار نمی‌شوم)
تله وابستگی (به تنهایی از عهده‌ی این کار بر نمی‌آیم)
تله آسیب‌پذیری (به زودی فاجعه رخ می‌دهد)
تله نقص داشتن (من بی‌ارزش هستم)
تله شکست (احساس شکست می‌کنم)
تله اطاعت (همیشه کارها را آن‌چنان‌که تو می‌خواهی انجام خواهم داد)
تله استانداردهای بالا و غیرواقع‌بینانه (هیچ‌وقت هیچ‌چیز آن‌قدر که باید خوب نمی‌شود)
درواقع نکته اصلی که کتاب مطرح می‌کند این است که وقتی بچه‌ای کوچک هستیم، رفتار والدین‌مان با ما می‌تواند باورهای مادام‌العمر در مورد خودمان و جهان در ما ایجاد کند که در طول زندگی‌مان مدام آن‌ها را تکرار کنیم. تا زمانی که تلاش کنیم به آن‌ها بپردازیم و این باورها را تغییر دهیم.در کتاب برای هر یک از تله‌های زندگی آزمایش‌هایی ارائه می‌شود که می‌توانید برای تعیین اهمیت آن تله برای زندگی‌تان و نحوه تکرار آن انجام دهید.
نکته اصلی این است که بفهمید چه طرحواره‌ها‌ی مخربی را با خود حمل می‌کنید، چرا رخ داده اند، و چگونه می‌توانید با درد ناخودآگاهی که برای شروع تغییر الگو احساس می‌کنید، ارتباط برقرار کنید. تا زمانی که با کودک زخمی‌ درون‌تان ارتباط برقرار نکنید، ناخودآگاه همان الگوها را تکرار خواهید کرد.
ما با تله های زندگی خود چه می‌کنیم؟
جفری یانگ در کتاب خود توضیح می‌دهد که بسیاری از ما انسان‌ها، در مواجهه با تله‌های زندگی خود، سه گزینه را انتخاب می‌کنیم که هر سه نادرست هستند:
تسلیم (Surrender)
فرار‌ (Escape)
ضد حمله (Counter-attack)
هنگام تسلیم شدن، ما تله‌ی خود را به عنوان یک واقعیت انکار‌ناپذیر می‌پذیریم. مثلاً کسی که در تله‌ی احساس نقصان گرفتار است، «در هنگام ملاقات به چشمان شما نگاه نمی‌کند. سرش را پایین نگه می‌دارد. هنگام حرف زدن به سختی می‌توان صدایش را شنید. از خجالت سرخ می‌شود و به لکنت می‌افتد. خودش را در برابر دیگران کوچک کرده و مدام عذرخواهی می‌کند. همیشه مسئولیت اشتباهات، حتی آن‌هایی را که مقصر نبوده است، می‌پذیرد.»اما همه، تسلیم تله‌های خود نمی‌شوند. بعضی انسان‌ها از تله فرار می‌کنند. یعنی می‌کوشند در شرایطی قرار نگیرند که تله، خودش را نشان بدهد.
مثلاً کسی که می‌خواهد از تله‌ی احساس نقصان فرار کند، «از روابط صمیمانه می‌گریزد. اغلب اوقاتِ خود را در کافه‌های محلی صرف گپ زدن و خوش‌گذرانی با دوستانش می‌کند. او روابط دوستانه‌ی پیش‌پا‌افتاده‌ای را ترجیح می‌دهد که در آن اصلاً در مورد مسائل شخصی صحبت نشود.»
در چنین شرایطی، احساس نقصان نمی‌تواند فشار چندانی به فرد وارد کند. اما فرد این دستاورد را به قیمت گزافی کسب می‌کند. در مثال مورد بحث ما، فرد تمام راه‌های دوستی صمیمی را با خودش می‌بندد و فرصت‌های رابطه‌ی عمیق را از دست می‌دهد، تا بتواند با احساس نقصان و کمبود خود روبرو نشود.سومین عکس‌العملی که جفری یانگ به آن اشاره می‌کند، ضد حمله است. به این معنا که فرد، چهره‌ای غیرواقعی و افراطی از خودش را به نمایش می‌گذارد. او با وانمود کردن این‌که فردی کامل و بی‌عیب است، می‌کوشد احساس نقص خود را پنهان کند. چنین فردی بیش از حد از دیگران انتقاد می‌کند، آن‌قدر که دیگران فرصت نداشته باشند از او انتقاد کنند. هم‌چنین در ساده‌ترین رویدادهای نامطلوب هم، حاضر نمی‌شود مسئولیت اشتباهاتش را بر گردن بگیرد
                                                                 .
 
 
 
 
# قصه های پند آموز جوامع الحکایات و قابوسنامه # «جوامع‌الحکایات وقابوس‌نامه، مجموعه‌ای از داستان‌ها و حکایت‌هایی کوتاه هستند و حکمت‌هایی اندیش‌ورزانه را به کودکان منتقل می‌کنند. گرچه نگارش این دو کتاب به دوران قرن چهارم و هفتم هجری برمی‌گردد؛ اما انتخاب‌های زینب علیزاده لوشابی از قصه‌های تمثیلی این دو کتاب ارزشمند، آن‌را برای کودکان قابل درک کرده است.
 
 
   نام کتاب : زندگی خود را دوباره بیافرینید   
   نویسندگان : جفری یانگ و جنت اس. کلونسو
   نشر : ارجمند
 
# جفری یانگ و جنت اس. کلونسو دو نویسنده کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید با تمرکز بر دوران کودکی ریشه‌ی اختلالات شخصیتی را مورد  بررسی قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند با آمورش روش‌های ساده و کاربردی، به ما در راستای بهبود وضعیتمان کمک کنند. 
# زندگی خود را دوباره بیافرینید با آموزش خودشناسی به شما کمک می‌کند تا الگوهای نادرست رفتاری را شکست داده و از چرخه مداوم  تکرار رنج‌ها بیرون بیایید. این کتاب می‌تواند به ما کمک کند از سد مشکلاتی که در کودکی برایمان پیش آمده و نتوانسته‌ایم با آن‌ها کنار بیاییم رد شویم. این مسئله باعث می‌شود بسیاری از مشکلات بزرگ‌سالیمان نیز به صورت خودکار برطرف شود. در این کتاب هر فصل با یک «داستان یا Case» آغاز می‌شود. سپس یک پرسشنامه‌ی کوچک برای سنجش قدرت آن تله در زندگی‌ شما، در اختیارتان قرار می‌گیرد که پر کردن آن ها در شناخت  ریشه‌های شکل‌گیری تله و در نهایت، به روش ایجاد تغییر و رهایی از تله به شما کمک خواهد کرد.